10 leuke breekstaafjes ideeën

Een mooi overzicht om de leukste dingen te doen met breekstaafjes, ook wel glow sticks genoemd. Breekstaafjes geven een mooi glow effect als je ze “geknakt” hebt. Dit komt door een chemische reactie in het breekstaafje zelf. Het beste effect is als je ze knakt en vervolgens even schud. Wij weten uit ervaring dat bij de action de breekstaafjes erg goedkoop zijn. 15 stuks inc. verbindingsstukjes voor minder dan 1 euro. Vind je het leuk om meer creatieve ideeën te zien met of zonder breekstaafjes? klik dan hier.

1 In een ballon

1 In een ballon

Vind je glow sticks echt het einde? stop ze dan eens in een ballon! het effect wordt veel groter! De ballon kan je ook in het water gooien en dan heb je drijvende lichtboeien! hoe vet is dat! ideaal voor een outdoor feestje in een zwembad.

2 Lichtgevende pot

2 Lichtgevende pot

Hoewel dit effect slechts een paar uur duurt geeft dit toch een magische gevoel en dat maakt ze de moeite waard. Pak een aantal breekstaafjes knip ze doormidden en leeg ze in een pot (met deksel). Als alle vloeistof erin zit schud de pot stevig heen en weer voor het beste effect. Pas wel op als het op je kleren komt gaat het er erg lastig uit. Handschoenen adviseren wij ook bij dit knutselproject.

3 lichtgevende plastic beker

3 lichtgevende plastic beker

Dit is waarschijnlijk ons favoriete glow in the dark party idee. Maak je geen zorgen, de glow sticks zijn niet echt in de drank. Ze rusten op de bodem van een kopje, met een doorzichtige plastic beker op de top waar de drank gaat. Geniaal!

4 schrijven en tekenen met breekstaafjes

4 schrijven en tekenen met breekstaafjes

Gebruik de armband grootte glow sticks om woorden en zinnen te creëren voor een speciale gelegenheid. Hoe leuk! Het ziet eruit als een echte neonlicht.

5 Kroonluchter

5 Kroonluchter

Nu krijgen we chique! Hang een plantenhanger ondersteboven en hang de glow sticks eraan. Echt super leuk voor een feestje z’n gloeiende kroonluchter.

6 Lightgevende flessen

6 Lightgevende flessen

Waterflessen en glow sticks zorgen voor een perfecte glow-in-de-donkere achtertuin bowling pinnen. Maak ten minste zes van deze bowling pinnen. Gebruik een bal om de pinnen bij elkaar om te gooien. 

7 Ringgooien

7 Ringgooien

Het oud hollandse Ringen werpen geeft meer plezier als dat in het donker is. Natuurlijk zijn glowstick armbandjes er perfect voor! steek een paal in de grond of maak er een standaard aan, dan kan het ook worden neergezet. maak alle breekstaafjes in een circel. je kan er ook 2 aan elkaar maken als ze groter moeten zijn.

8 Lichtgevende ogen

8 Lichtgevende ogen

lekker spooky!! hang deze lege toiletrollen met glow in de darksticks erin op in de bomen. het lijken dan net ogen die je aan staan te kijken. Perfect voor een spooktocht of halloween. Hoe simpel kan het zijn.

9 breekstaafjes op je ventilator

9 breekstaafjes op je ventilator

tja, hier valt niet veel over uit te leggen! plan met wat plakband een aantal verschillende kleiren glow sticks op een ventilator en zet hem aan. Thats it! Dit kan natuurlijk ook met een staande ventilator. Plak ze wel goed vast want ze kunnen loslaten. 

10 Waterballon in panty

10 Waterballon in panty

Neem een panty, een waterballon en een breekstaafje. Het is even geduldig de waterballonnen vullen met water en een breekstaafje maar dan heb je ook wat! Ook dit idee is weer echt geschikt voor een spooktocht of een halloween thema. 

2017-05-08T09:13:37+00:00Kamp tips|