10 orginele kampgrappen

Wat is nu een kamp zonder grappen en grollen? Daarom geven wij 10 originele kampgrappen en pranks voor op kamp. De grappen zijn een beetje bedoeld voor de leiding onderling. Want de leiding weet meestal een goede grap wel te waarderen! Onthoud altijd, wie een grap kan uitdelen moet ook een grap kunnen incasseren.

1 Suiker en zout

Wat is er nu lekkerder dan in de ochtend een lekker bakkie koffie? Wissel zonder dat de andere leiding het zien de suiker om met zout. Zout en koffie is niet bepaald een lekkere combinatie! Wel ben je gelijk wakker als je er een slok van neemt. De gezichtsuitdrukkingen die men trekt bij een slok koffie met zout zijn onbetaalbaar!

2 Scheerschuim jeuk

Men neemt een bus scheerschuim en een grasspriet o.i.d. De persoon waarop de grap wordt uitgehaald moet wel slapen en met zijn hand open liggen. Wat je moet doen (zonder het arme doelwit wakker te maken) is om een beetje scheerschuim op zijn hand te spuiten/leggen. Daarna kriebel je zachtjes met het grassprietje op zijn neus. Als het lukt neemt hij zijn hand en slaat hij de scheerschuim recht op zijn neus! TIP! neem het geheel op met een camera! leuk om aan het slachtoffer zelf te laten zien.

3 Jackpot in eten

Echte practical joke voor de keuken leiding. Stop bijvoorbeeld bij gehaktballen een hele knoflook teen in 1 gehaktbal. Vertel dit aan niemand want er gaat vast iemand roepen wat is dit dan? diegene die hem heeft gewonnen krijgt een prijsje, extra ijsje o.i.d. Toch leuk en de kids hebben er ook nog wat aan!

4 Cola fontein

Pak een naald, draad, mentos en een fles cola. Iedereen weet dat Mentos en cola geen goede combi is. Dat je doet is het volgende. Druk de naald met draad door de mentos heen. Leg een knoopje onderaan de mentos zodat deze op het draadje blijft zitten. Als het goed is heb je nu een mentos aan een draadje. Pak de fles cola en draai de dop eraf voor de veiligheid drink je ongeveer 1 glas uit de fles cola op. Zet de fles neer op een tafel. Hang de mentos met het draadje in de flessenhals wel helemaal bovenaan waar het schroefdraad zit voor de dop. Houd het draadje goed vast en draai dan de dop erop zodat het draadje wordt vastgeklemd door de dop. Knip het restant van het draadje weg. Je kan het al raden diegene die de cola fles openmaakt krijgt de verrassing van zijn leven.

5 Bite x glas

Wie het niet kent, Bite X wordt veelal gebruikt tegen het nagelbijten. Het spul is erg bitter en daarom niet echt lekker om te proeven. Smeer een klein beetje op de rand van iemand glas als die niet kijkt. De kop als de persoon de  smaak van het bite X proeft is prachtig.

6 Afterparty disco

Neem de meest foute discolamp mee. Graag iets wat knippert, draait e.d. Als iedereen ligt te slapen pak je de discolamp en plaats je deze in de slaapkamer. Stekker erin en snel je bed weer ik. Prachtig hoe al die lichten door de kamer gaan zonder enige muziek. Vooral omdat niemand zin heeft om dat ding uit te zetten blijft deze lekker aanstaan!

7 vier uur cup a soup

Wat kinderen niet willen doen is slapen op kamp! Lekker keten, grappen uithalen en natuurlijk de leiding wakker houden is ook super leuk! Als de kinderen een keer vroeg op bed liggen en om 4 uur s’nachts slapen haal je de oudsten eruit om even een 4 uur cup a soup te doen! Het liefst iets van een lekkere dikke soep, champignon, erwtensoep o.i.d. Het duurt maar een 15 a 30 min maar de lol is dan even voor de leiding 😉 zie het als een revanche omdat ze de leiding wakker hebben gehouden.

8 Een ei hoort erbij

Een ei hoort erbij toch? Een kort maar toch een leuke grap! Leg een ei onder iemand zijn kussen. Het moment dat hij zijn hoofd neerploft of het kussen en KRAK hoort is top! Het geeft wel wat rotzooi maar soms moet dat kunnen toch!

9 Pakjesavond

Je hebt hier ongeveer 6 rollen transparante tape en een tape roller voor nodig. En niet te vergeten iemand zijn slaapzak. Maak van de slaapzak een zo’n klein mogelijk bolletje en begin deze in te tapen. De kunst is om kleine stukjes tape te plakken. Zo kan de persoon die hem moet uitpakken elke keer de beginnetjes vinden. Hij /zij mag natuurlijk geen voorwerken gebruiken om hem uit te pakken.

10 Ijzig koud!

Pak uit iemand zijn koffer al zijn sokken en/of onderbroeken. Doe deze in een emmer en vul deze met water. Plaats deze emmer in de vriezer en laat deze staan totdat alles goed in bevroren. Geef deze dan terug aan de persoon van wie deze spullen zijn. Leukste is om deze eind van de week terug te geven. Een typische practical joke die vooral bij de nieuwe leiding erg goed werkt!

2017-03-29T09:23:52+00:00Kamp tips|