Bonte avond Ideeën en tips

Elk kamp heeft wel een bonte avond. De bonte avond is soms lastig te verzinnen. Het kamp moet natuurlijk wel eindigen met een knaller! Kampidee zet een paar top ideeën en themas voor de bonte avond op een rij. Het is ook de laatste kamp avond voor de oudsten van het kamp. Voor hun is dit het laatste jaar dat ze mee mogen met jou kamp. Het is ook leuk om net dat beetje extra te doen voor hun.

Aankleding

Muziek en lichten

Muziek en disco lichten zijn echt super! Een disco maakt een bonte avond echt gezellig en leuk. Geen verplichtingen meer, geen spellen, gewoon even lekker met zijn alle los gaan en plezier maken. Disco lichten zijn vaak prijzig. Vraag daarom om aan mensen of zij disco lichten te leen hebben of sponsoren om disco lichten aan te schaffen.

Muziek is lastig wanneer de leeftijden van de kids ver uit elkaar liggen. Denk hier goed aan. De jongste willen meestal K3, camping muziek e.d. waar de ouderen toch echt de top40 leuk vinden. Wissel vaak af. De muziek voor de oudsten waarin sommige woorden niet geschikt zijn voor kleine kinderoortjes kan later op de avond worden gedraaid wanneer de kleinste naar bed zijn.

Disco lichten hoeven niet duurt te zijn maar zoals alles hoe duurder de lichten hoe beter ze worden. Goedkope disco lichten kan je bijvoorbeeld vinden bij bol.com of maxiaxi.com. De webwinkel Maxiaxi.com kan je ook muziek installaties e.d. kopen voor elk budget.

Acts, optredens

De kids

De kids vinden het altijd leuk om een soort talentenjacht te houden. Om een goede talentenjacht te maken is het verstandig om dit met de kids die meedoen dit voor te bereiden. Zo zorg je ervoor dat ze niet voor schut staan voor de andere kids en je kan ze helpen om de act te verbeteren.

Te veel acts is niet gezellig. De kids hebben geen zin om op de laatste avond nog eens 2 a 3 uur stil te zitten kijken naar de acts. Zorg ervoor dat je een maximaal aantal acts krijgt. Wie als eerst komt krijgt een mooie plek in het avond programma.

Voor de leiding

Bij een disco dans de leiding vrolijk mee. De kids vinden dit leuk want de schaamte om gek te dansen valt weg, gewoonweg omdat de leiding niet kan dansen.

Leiding acts zijn altijd een succes. Kamp idee heeft op het blog een aantal acts verzonnen als een rollenspel/verhaal. Wat dit precies is kan je in de onderstaande blogs lezen.

Eten en drinken

Zorg voor lekker eten en drinken. Als er gebruik wordt gemaakt van een thema neem dit dan ook mee in de keuze van het eten.  Lekkere snacks uit de frituur, ships, popcorn alles wat lekker is maakt de avond bijzonder! Richt een leuke bar in waar ze het eten kunnen halen.

Tip: maak kaartjes voor het aantal snacks e.d. zodat ze maar 2 a 3 snackt kunnen eten. Er zijn altijd kids die niet goed zijn in het delen van eten. Zo krijgt iedereen evenveel en voorkomt irritatie op de laatste avond.

Voor de oudsten kinderen

Van de slaapzakken cadeautjes maken. Cadeautjes maken? jazeker! Het leukste effect is dat de slaapzakken van de oudsten tijdens de bonte avond worden ingetapet. De leiding pakt alle slaapzakken mooi in met tape. gebruik kleine stukjes tape. dat maakt het een stuk leuker anders hebben ze het paketje zo uitgepakt. De oudsten mogen natuurlijk geen gereedschappen e.d. gebruiken. Het is een beetje een plagerij maar toch voelen de oudsten zich speciaal hierdoor.

Gezellig met de leiding de week doorspreken en lekker met elkaar hangen bij een kampvuur. De oudsten vinden dit meestal echt super leuk en het voelt toch een beetje speciaal. De laatste avond is iedereen moe en zijn ze niet meer echt actief. Dus lekker chillen is altijd een top idee!

2017-05-21T18:26:57+00:00Kamp tips|