Eierenroof

Eierenroof

Drie groepen trekken zich terug in het speelbos. Iedere groep krijgt een eigen speelveld. Daarbinnen maakt de groep een nest van dood materiaal, zoals: takken, grond, bladeren. Het nest heeft een doorsnee van circa drie meter. Hierin liggen twee eieren (ballen ofzo). De eieren moeten bewaakt worden maar tegelijkertijd wil de groep bij de tegenpartij eieren roven. Als dat lukt, moet het geroofde ei in het eigen nest gelegd worden. Als een speler (met een leven) de kraal van de tegenpartij binnen treedt, mag hij/zij een ei meenemen. Een veroverd ei wordt snel terug gebracht en in het eigen nest gelegd. De speler die met het ei loopt heeft een vrije terugtocht. De groep mag het nest verdedigen door een aanvaller zijn leven af te pakken: Een speler mag niet verder spelen zonder leven! Heeft een speler geen leven meer, dan kan deze speler een nieuw leven halen bij de centrale post.
Welke groep heeft na een afgesproken tijd de meeste eieren in het nest? Een partij met een leeg nest blijft in het spel, door omdat alle spelers van deze groep kunnen gaan aanvallen kan dit snel veranderen.

VARIANTEN

Als de speler met ei geen vrije terugtocht heeft (dus als hij/zij het veroverde ei weer kwijt kan raken), en je functioneel gebruikt wilt maken van de ballen in het spel, is er een nieuw element te introduceren, namelijk het overgooien van de bal (teamspel). Dit kan een spel nog flitsender maken doordat er nu ook strijd geleverd kan worden op de terugweg.

leeftijden
  • 11 t/m 16 jaar
Type(s)
  • Renspel
Lokatie(s)
  • Bosgebied
Benodigdheden
  • lintjes
  • ping-pongballen of tennisballen
Bron: