Fietsenroof

Fietsenroof

Fietsenroof is een renspel waarbij je zo snel mogelijk een fiets in elkaar moet proberen te zetten van bij een ander team geroofde onderdelen.

De groep wordt in twee partijen verdeeld. Elke groep krijgt van te voren een door de leiding gedemonteerde fiets, met elk even veel onderdelen. Het is de bedoeling dat de partijen bij elkaar de fietsonderdelen gaan roven en deze naar een afgesproken plek brengen. Deze plek is voor beide partijen gelijk. Wanneer nu alle onderdelen van de fiets op de plek aanwezig zijn kan de fiets in elkaar worden gezet. De partij die het eerste de gedemonteerde fiets gemonteerd heeft is winnaar.

Opmerkingen: Zorg ervoor dat de onderdelen van de fiets vrij stevig zijn, zodat deze niet na afloop behoeven weggegooid te worden (denk aan spatborden e.d.). Dit voorkomt tevens dat de fietsen moeilijk in elkaar te zetten zijn.

Spelregels

Om een massale vechtpartij eventueel te voorkomen, kan aan de spelers een leven worden gegeven, bijv. een wollen draadje om de arm. Voor de rest zijn de spelregels als volgt: Zodra er een fietsonderdeel bij de tegenpartij geroofd is (uit een kraal) mag het onderdeel nog steeds worden teruggepakt, totdat het onderdeel op de afgesproken plaats komt waar de fiets gemonteerd wordt. Daar mogen geen onderdelen meer worden geroofd. Beide partijen weten vooraf ongeveer waar elkaars kralen zich bevinden.

leeftijden
  • 12 t/m 16 jaar
Type(s)
  • Behendigheid
  • Renspel
Lokatie(s)
  • Plein
  • Veld
Benodigdheden
  • 2 kleine fietsen in onderdelen
Bron: nl.scoutwiki.org